13 Kasım 2011 Pazar

Taylan Kümeli'den Fransızların ince kalma sırları..

1-Yiyeceklerini oldukça yavaş yiyorlar,her lokma en az 3 dk agızlarında kalıyor.

2-Yemeklerinin yanında içtikleri şarabın sınırı var...mutlaka 2.kadehte bırakıyorlar.

3-Yemek yaglı olunca sosunu veya yagını bırakıyorlar.

4-Tek çeşit seçiyorlar,yanında salata belki 1 dilim ekmek oluyor ama hep tek çeşit.

5-Sayet çorba yiyorlarsa genelikle balık ya da sogan corbası agırlıklı ikiside hiç de hafif  degil ancak yarım kaseden sonra bırakıyorlar.

6-Tatlı yerlerse ki bunca senedir çok az yiyenini gördüm mutlaka paylaşıyorlar.Ya da sorbeyii tercih ediyorlar..

7-Her şeye limon sıkıyorlar,ekşi tadın iştah sınırlama özelligini belki farkederek belki farketmeden kullanıyorlar.

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...